Minä, Petra

Kuva: Roni Rekomaa.
Olen kaupunginvaltuutettu ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen sekä suomenkielisen jaoston varajäsen. Olen 38-vuotias ja asun Helsingissä itäisen kantakaupungin alueella. Lähdin kunnallispolitiikkaan, koska siellä päätetään asioista, jotka vaikuttavat jokaisen kaupunkilaisen elämään, ja politiikkaan tarvitaan lisää avoimuutta ja hyviä päätöksiä. Unelmien Helsinkini on hauska ja elävä kaupunki, jossa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet elää ja asua ja jossa ihmisiä ei jätetä oman onnensa nojaan. Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2019, koska tulevaisuutemme riippuu siitä, että teemme jatkossa parempaa ilmasto-, koulutus- ja sosiaalipolitiikkaa.

Olen tehnyt valtuustossa aloitteita esimerkiksi naisvaltaisten pienipalkkaisten alojen palkkakuopan korjaamisesta (jota kaupunki nyt alkaa toteuttamaan), lentomatkustamisen päästöjen vähentämisestä, osapäivähoidon henkilöstömitoituksesta, suojateiden turvallisuudesta, sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnista, katutaiteen edistämisestä ja hävikkiruoan hyödyntämisestä. Lautakunnassa olen puolustanut erityisopetusta, pieniä ryhmäkokoja ja kaikkien lasten tasa-arvoista päivähoito-oikeutta.

Olen sosiaalityön väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Tätä ennen olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä aikuisten parissa Itä-Helsingissä ja johtavana sosiaalityöntekijänä Espoossa. Tutkin väitöskirjassani taidelähtöisten menetelmien käyttöä sosiaalityössä osallisuuden ja demokratian edistäjinä. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri pääaineenani sosiaalityö. Aiemmalta koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Olen työskennellyt myös sosiaaliohjaajana aikuisten, nuorten ja vanhusten kanssa.

Olen feministi: ihmisoikeudet, ympäristö ja eläinten oikeudet ovat minulle tärkeitä. Vapaa-ajallani olen osallistunut erilaiseen järjestötoimintaan ihmisoikeusjärjestöissä sekä Helsingin yliopiston sosiaalityön opiskelijoiden ainejärjestö Stydi ry:ssä. Vuonna 2011 päätoimitin sosiaalityön ja yhteiskuntapolitiikan ainejärjestölehteä. Olen toiminut myös Sosiaalityön tutkimuksen seuran hallituksen varajäsenenä. Rakkaimmat harrastukseni ovat laulaminen ja kirjoittaminen.

Päivitän kuulumisiani Facebook-sivullani ja Twitterissä.
Mediakuvat: Kuva 1 ; Kuva 2 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti