Minä, Petra

Kuva: Roni Rekomaa.
Olen 38-vuotias ja asun Helsingissä itäisen kantakaupungin alueella. Lähdin kunnallispolitiikkaan, koska näin työssäni sosiaalityöntekijänä asioita, joihin en pystynyt vaikuttamaan, ja joiden ratkaisemiseen tiesin tarvittavan poliittisia päätöksiä. Nyt olen kaupunginvaltuutettu ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen sekä suomenkielisen jaoston varajäsen.  Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2019, koska tulevaisuutemme riippuu siitä, että teemme jatkossa parempaa ilmasto-, koulutus- ja sosiaalipolitiikkaa.

Olen tehnyt valtuustossa aloitteita esimerkiksi naisvaltaisten pienipalkkaisten alojen palkkakuopan korjaamisesta (jota kaupunki nyt alkaa toteuttamaan), lentomatkustamisen päästöjen vähentämisestä, osapäivähoidon henkilöstömitoituksesta, suojateiden turvallisuudesta, sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnista, katutaiteen edistämisestä ja hävikkiruoan hyödyntämisestä. Lautakunnassa olen puolustanut erityisopetusta, pieniä ryhmäkokoja ja kaikkien lasten tasa-arvoista varhaiskasvatusoikeutta.

Olen sosiaalityön väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Tätä ennen olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä aikuisten parissa Itä-Helsingissä ja johtavana sosiaalityöntekijänä Espoossa. Tutkin väitöskirjassani taidelähtöisten menetelmien käyttöä sosiaalityössä osallisuuden ja demokratian edistäjinä. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri pääaineenani sosiaalityö. Aiemmalta koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Olen työskennellyt myös sosiaaliohjaajana aikuisten, nuorten ja vanhusten kanssa.

Olen feministi: ihmisoikeudet, ympäristö ja eläinten oikeudet ovat minulle tärkeitä. Vapaa-ajallani olen osallistunut erilaiseen järjestötoimintaan ihmisoikeusjärjestöissä sekä Helsingin yliopiston sosiaalityön opiskelijoiden ainejärjestö Stydi ry:ssä. Vuonna 2011 päätoimitin sosiaalityön ja yhteiskuntapolitiikan ainejärjestölehteä. Olen toiminut myös Sosiaalityön tutkimuksen seuran hallituksen varajäsenenä. Rakkaimmat harrastukseni ovat laulaminen ja kirjoittaminen.

Päivitän kuulumisiani Facebook-sivullani ja Twitterissä.
Mediakuvat: Kuva 1 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti