Minä, Petra

Kuva: Roni Rekomaa.

Olen 39-vuotias sosiaalityöntekijä ja väitöskirjatutkija. Asun Pasilassa. Lähdin kunnallispolitiikkaan vuonna 2012, koska näin työssäni asioita, joihin en pystynyt vaikuttamaan, ja joiden ratkaisemiseen tiesin tarvittavan poliittisia päätöksiä. Nyt olen kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen ja lautakunnan suomenkielisen jaoston varajäsen. Lisäksi olen Vasemmistofoorumin johtokunnan varapuheenjohtaja. 

Olen tehnyt valtuustossa aloitteita esimerkiksi naisvaltaisten pienipalkkaisten alojen palkkakuopan korjaamisesta (joka johti myös toimenpiteiden aloittamiseen), lentomatkustamisen päästöjen ja valosaasteen vähentämisestä, osapäivähoidon henkilöstömitoituksesta, suojateiden turvallisuudesta, sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnista, katutaiteen edistämisestä ja hävikkiruoan hyödyntämisestä. Lautakunnassa olen puolustanut erityisopetusta, pieniä ryhmäkokoja, turvallisia ja terveellisiä tiloja sekä kaikkien lasten tasa-arvoista varhaiskasvatusoikeutta.

Teen sosiaalityön väitöskirjaa Helsingin yliopistoon. Tätä ennen olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä aikuisten parissa Itä-Helsingissä ja johtavana sosiaalityöntekijänä Espoossa. Tutkin väitöskirjassani taidelähtöisten menetelmien käyttöä sosiaalityössä osallisuuden ja demokratian edistäjinä. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri pääaineenani sosiaalityö. Aiemmalta koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Olen työskennellyt myös sosiaaliohjaajana aikuisten, nuorten ja vanhusten kanssa.

Olen feministi: ihmisoikeudet, ympäristö ja eläinten oikeudet ovat minulle tärkeitä. Vuodesta 2006 alkaen tehnyt vapaa-ajan matkani ilman lentämistä. Vapaa-ajallani olen osallistunut erilaiseen järjestötoimintaan ja tällä hetkellä kuulun Taiteen Sulattamon hallitukseen. Rakkaimmat harrastukseni ovat laulaminen, kirjoittaminen, jooga ja sirkus. 

Päivitän kuulumisiani Facebook-sivullani ja Twitterissä.
Mediakuvat: Kuva 1 


Suositut postaukset