Ehdolla eduskuntavaaleissa

Jäsenäänestyksen ja piirihallituksen päätöksen jälkeen minulla on ilo ilmoittaa, että minut on valittu Helsingin Vasemmiston eduskuntavaaliehdokkaaksi. Vasemmiston ehdokaslistalla on sekä konkareita että uusia nimiä. Tällä porukalla on hyvä lähteä hakemaan Helsingistä Vasemmistolle lisäpaikkaa.

Vaaleissa aion painottaa asioita, joita olen pitänyt esillä Helsingissäkin: ihmisten oikeutta yhdenvertaisuuteen, hyviin sosiaali- ja terveyspalveluihin, asuntoon ja terveelliseen rakennettuun ympäristöön. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat vakavan leikkausuhan alla, kun valtakunnalliseen rahoitukseen ollaan asettamassa automaattinen leikkuri (budjettikehys tai raami). Asunnottomuus ja asumisen hinta ovat lähteneet pääkaupunkiseudulla entistä pahemmin käsistä. Kosteus- ja homevauriot aiheuttavat vuosittain 450 miljoonan euron terveyshaitat ja rakennusten korjaamisen on arvioitu maksavan 1,4 miljardia euroa. Onneksi ongelmiin on mahdollisuus puuttua politiikan keinoin: palveluihin voidaan panostaa ennaltaehkäisemällä ongelmia, asuntoja voidaan rakentaa ja kosteusvaurioita ehkäistä paremmalla säätelyllä.

Tärkeä osa kampanjaa tulee myös olemaan kulttuuri eri muodoissaan. Omaehtoista ja paikallista toimintaa tukemalla saadaan aikaan elävää kulttuuria. Emme tarvitse siihen kalliita ulkomaisia brändejä ja organisaatioita.

Tukiryhmän toiminta on alkanut. Kampanjaa tehdään ihmisten voimin ilman suurta ulkopuolista rahoitusta. Jos haluat antaa aikaasi kampanjalle, ole yhteydessä: petra@petramalin.fi

Ihmisten ja palveluiden puolesta!

Petra

Kommentit

Suositut tekstit