Uutena valtuustossa

Helsingin kaupunginvaltuuston istuntosalissa on paikat 85 valtuutetulle. Keskiviikkona sain istua yhdellä näistä paikoista, kun osallistuin valtuuston kokoukseen Vasemmiston ensimmäisenä varavaltuutettuna.

Kokouksessa vahvistettiin tulevan valtuustokauden luottamushenkilövalinnat. Vasemmiston luottamuspaikkavalinnoista haluan erityisesti mainita Anna Vuorjoen sekä Jouko Kajanojan valitsemisen 13-paikkaiseen sosiaali- ja terveyslautakuntaan. Vasemmistolta tulee tähän uuteen ja tärkeään lautakuntaan kaksi edustajaa, mikä antaa meille hyvät mahdollisuudet vaikuttaa kaupungin sosiaali- ja terveyspolitiikkaan. Vuodenvaihteessa tapahtuneen sosiaali- ja terveysvirastojen yhdistymisen jälkeen sosiaali- ja terveysasiat tulevat varmasti olemaan olennainen osa koko valtuustoryhmän työtä. Omalta kannaltani tärkeää oli tietysti se, että minut valittiin jäseneksi rakennuslautakuntaan. Kiitän luottamuksesta!

Kokous oli poikkeuksellisen lyhyt: se kesti 37 minuuttia. Osa ajasta kului, kun etsiskeltiin valokuvaajaa ikuistamaan valtuuston uutta puheenjohtajaa Mari Puoskaria (vihr) ja varapuheenjohtajia Harry Bogomoloffia (kok) sekä Sara Paavolaista (sd). Keskustelua ei siis juurikaan vielä syntynyt ja yömyöhään kestävien kokousten aika on vasta myöhemmin. Luottamushenkilövalintojen lisäksi ehdittiin kuitenkin päättää muun muassa Allianssi-talon laajentamisen mahdollistavasta kaavamuutoksesta.

Uudelle varavaltuutetulle jäi päällimmäisenä mieleen, että opeteltavaa on paljon istuntosalin vieruskaverin nimestä kokoussovelluksen käyttöön. Vasemmiston valtuustoryhmässä on paljon uutta verta ja samalla uutta puhtia viedä eteenpäin kaupunkilaisten asioita. Ilokseni pääsin jo allekirjoittamaan kahden uuden valtuusto- ja puoluetoverin tekemät valtuustoaloitteet: Vesa Korkkulan aloitteen Helsingin pyöräverkon ja pyöräilymahdollisuuksien kehittämisestä sekä Sami “Frank” Muttilaisen aloitteen Kruunuvuorenrannan nuorisotalosta. Tästä on hyvä jatkaa.

Tämä kirjoitus on julkaistu 17.1.2013 Helsingin Vasemmiston kuntablogissa

Suositut tekstit